Arbeidsfysiotherapie

Arbeidstherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De therapie is zoals de naam zegt specifiek gericht op de behandeling van fysieke klachten tijdens, na of gerelateerd aan arbeid.
De behandeling heeft als doel de oorzaak en arbeidsrelevante kenmerken te achterhalen, deze te behandelen en aan te pakken zodat u aansluitend weer beter kunt functioneren in uw werk. Tijdens de arbeidsfysiotherapie wordt onder andere aandacht besteed aan uw werkhoudingen, werktaken, werkhandelingen, werkwijze en werkomgeving.

Het Paramedisch centrum Valkenburg is aangesloten bij Belife, een landelijk netwerk voor arbeidsgerelateerde klachten en re-integratie.

Meld u aan voor arbeidsfysiotherapie bij het Paramedisch Centrum Valkenburg

De  arbeidsfysiotherapeut

Een arbeidsfysiotherapeut is een fysiotherapeut die na het afronden van zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor arbeidsfysiotherapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan in het behandelen en voorkomen van fysieke klachten gerelateerd aan en relevant voor uw werkzaamheden. De arbeidsfysiotherapeut heeft een brede kijk op het functioneren van het lichaam in relatie tot werk.

De behandeling

Een behandeling begint doorgaans met het uitvoeren van een functie, taak, handelingsanalyse van de werkzaamheden. Hiermee kan de therapeut samen met u bepalen waar een mogelijk knelpunt zou kunnen liggen. Aansluitend zal de klacht behandeld worden. Ook krijgt u advies ten aanzien van een effectieve werkhouding en de omgang met werktaken, werkhandelingen, werkwijze en werkomgeving. Uiteraard zullen ook oefeningen op het programma staan om klachten in de toekomst te voorkomen. Indien nodig kan overleg plaatsvinden met leidinggevende en/of bedrijfsarts.

Wanneer kiest u voor arbeidsfysiotherapie?

U kunt kiezen voor arbeidsfysiotherapie als u klachten ervaart bij werkzaamheden, pijn hebt aan uw lichaam en daardoor  uw gewricht(en) minder goed kan bewegen. Het effect van een behandeling is vaak snel te merken en na interventie zal het werken weer makkelijker gaan.

Voorbeelden van klachten die een arbeidstherapeut kan behandelen:

  • Nek-, schouderpijn bij beeldschermwerk
  • Rugpijn bij bukken, tillen of zitten
  • Pijn aan gewrichten in armen of benen bij fysiek werk

Een verwijzing van de huisarts is meestal niet nodig

Heeft u een klachten waarmee een arbeidsfysiotherapeut u kan helpen? U hoeft dan meestal niet eerst naar uw huisarts en u kunt meteen contact met ons opnemen. Soms is een verwijzing wel nodig, bijvoorbeeld als het om een chronische aandoening gaat. Neem in dat geval eerst contact op met uw huisarts of bedrijfsarts. Daarna helpen we u graag.

Wordt arbeidsfysiotherapie vergoed?

Arbeidsfysiotherapie wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar wanneer u daarvoor aanvullend verzekerd bent. Arbeidsfysiotherapie valt onder fysiotherapie. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of fysiotherapie voor u wordt vergoed.
In enkele gevallen kan arbeidsfysiotherapie ook vergoed worden vanuit de werkgever. Uw werkgever kan u vertellen of deze vorm van fysiotherapie in uw geval door het bedrijf kan worden vergoed.

Kunnen wij u verder helpen? Meld u dan hier aan voor arbeidsfysiotherapie bij Paramedisch Centrum Valkenburg

Arbeidsfysiotherapie Valkenburg

Bent u op zoek naar een goede arbeidsfysiotherapeut in Valkenburg (ZH) en omgeving dan bent u bij Paramedisch Centrum Valkenburg aan het juiste adres. Naast arbeidsfysiotherapie kunt u ook bij ons terecht voor:

Samen werken we aan een oplossing waarbij uw hulpvraag centraal staat.

© pmcv.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyreglement