Fysiotherapie bij sportblessures

Sport en bewegen is belangrijk. Voor iedereen! Een actieve levensstijl heeft een gunstig effect op uw gezondheid, zelfvertrouwen en gemoedstoestand. Toch lopen sporters ook vaak blessures op. Volgens NOC NSF ieder jaar ongeveer 3,5 miljoen Nederlanders. De helft daarvan moet behandeld worden. Hiervoor kunt u goed terecht bij een fysiotherapeut met affiniteit voor sport. De behandeling heeft als doel de blessure te beoordelen en te verhelpen middels (sport specifiek) advies en behandeling.

Meld u aan voor fysiotherapie bij sportblessures bij het Paramedisch Centrum Valkenburg

De fysiotherapeut en sportblessures

Een fysiotherapeut met affiniteit voor sport is een fysiotherapeut die na het afronden van zijn opleiding voor fysiotherapie meerdere bijeenkomsten en cursussen op het gebied van sport en sportblessures heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en blessures in relatie tot sport. De therapeut met affiniteit voor sport heeft een brede kijk op het functioneren van het lichaam.

Wanneer kiest u voor deze vorm van fysiotherapie?

U kunt kiezen voor fysiotherapie als u tijdens het sporten een blessure hebt opgelopen en hier met gericht advies en oefeningen vanaf wilt. Het effect van een behandeling is vaak snel te merken en na behandeling zal sporthervatting al snel een stap dichterbij zijn.

Voorbeelden van sportblessures die een fysiotherapeut met affiniteit voor sport kan behandelen:

  • Pijn aan gewrichten in armen of benen; o.a. knie, enkel, schouderblessures
  • Rugklachten
  • Nekpijn

De behandeling

Een behandeling bestaat doorgaans uit een goede analyse en gericht advies met als doel sporthervatting. Uiteraard horen hier in de meeste gevallen ook oefeningen en behandeling door de fysiotherapeut bij.

Wanneer kiest u voor fysiotherapie bij sportblessures?

Een fysiotherapeut met affiniteit voor sport is erg goed in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Een fysiotherapeut met affiniteit voor sport heeft zich na zijn opleiding fysiotherapie verder gespecialiseerd in het behandelen en op waarde inschatten van uw sportblessure. Hij kan u uitstekend weer op weg helpen in herstel en hervatting van sport.

Een verwijzing van de huisarts is meestal niet nodig

Heeft u een sportblessure waarmee een fysiotherapeut u kan helpen? U hoeft dan meestal niet eerst naar uw huisarts en u kunt meteen contact met ons opnemen. Soms is een verwijzing wel nodig, bijvoorbeeld als het om een sportblessure gaat waarvoor u in het ziekenhuis bent opgenomen geweest. Heeft u hier vragen over neem dan gerust contact op. Dan helpen we u graag.

Wordt fysiotherapie bij sportblessures vergoed?

Fysiotherapie bij sportblessures wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar wanneer u daarvoor aanvullend verzekerd bent. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of fysiotherapie voor u wordt vergoed.

Kunnen wij u verder helpen? Meld u dan hier aan voor het herstel van uw sportblessure bij Paramedisch Centrum Valkenburg

Sportfysiotherapie Valkenburg

Bent u op zoek naar een goede fysiotherapeut in Valkenburg (ZH) en omgeving met affiniteit voor sport dan bent u bij Paramedisch Centrum Valkenburg aan het juiste adres. Naast fysiotherapie bij sportblessures kunt u ook bij ons terecht voor:

Samen werken we aan een oplossing waarbij uw hulpvraag centraal staat.

© pmcv.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyreglement