Fysiotherapie

De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt u bij allerlei lichamelijke klachten. Hij geeft voorlichting over en begeleiding bij het bewegen en bij het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. U leert verantwoord bewegen en zo goed mogelijk  omgaan met uw fysieke klachten. Meestal krijgt u oefeningen om uw spieren soepel te maken en te houden en om uw conditie te verbeteren. De fysiotherapeut geeft u instructies over de oefeningen die u kunt doen.

Oefentherapie of fysiotherapie

Het grootste verschil tussen oefentherapie en fysiotherapie zit in de behandeltechnieken die worden toegepast. De oefentherapeut gebruikt met nadruk oefeningen om gedrag, houding en beweging in het dagelijks leven te verbeteren. Onder andere bij terugkerende, langdurige of chronische klachten zal dit een uitstekend middel zijn.

Aanvullende behandeltechnieken

De fysiotherapeut kan daarnaast aanvullende behandeltechnieken toepassen. Bijvoorbeeld specifieke mobiliserende technieken om u snel makkelijker te laten bewegen. In veel gevallen werken de oefentherapeut en fysiotherapeut met u samen om tot een optimaal resultaat te komen.

Meld u aan voor fysiotherapie bij het Paramedisch Centrum Valkenburg

© pmcv.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyreglement