Longfysiotherapie

Longfysiotherapie is fysiotherapie gericht op patiënten met longaandoeningen. Dit kunnen verschillende soorten longaandoeningen zijn, zoals COPD, astma en bronchitis. Maar ook Covid-19 kan zorgen voor langdurige longklachten. Elke aandoening heeft een andere oorzaak of beloop en vraag dus om een persoonlijke aanpak. Heeft u een benauwd gevoel of problemen bij de ademhaling? Dan kan longfysiotherapie uitkomst bieden.

Het Paramedisch centrum Valkenburg is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet.

Meld u aan voor longfysiotherapie bij het Paramedisch Centrum Valkenburg

De longfysiotherapeut

Een longfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met longproblemen. Afhankelijk van de oorzaak zal een speciaal behandelplan opgesteld worden. Om goed inzicht te krijgen in de klachten, wordt een uitgebreide intake gedaan. Vervolgens stelt de longfysiotherapeut een behandelplan op.

Longklachten

Veel voorkomende symptomen van longklachten zijn:

  • Kortademigheid
  • Benauwdheid
  • Vermoeidheid
  • Verminderd inspanningsvermogen

Ook hebben mensen meer moeite met dagelijkse handelingen als wandelen, traplopen en het uitvoeren van dagelijkse taken zoals het huishouden.

Beweegtherapie en ademhalingstherapie

Bij longproblemen zijn beweegtherapie en ademhalingstherapie vaak de aangewezen behandelmethodes. Bij beweegtherapie ligt de focus op het verbeteren van de algehele conditie. Een goede conditie zorgt ervoor dat de zuurstof die binnenkomt optimaal opgenomen kan worden door het lichaam. Ook ademhalingstherapie is mogelijk. We gaan dan aan de slag met ademhalingsoefeningen. Er worden ademhalingstechnieken aangeleerd die zorgen voor een betere ademhaling. Ook kan er dankzij ademhalingsoefeningen beter met  benauwdheid om worden gegaan.

Advies op maat

Een ander belangrijk onderdeel van de therapie is uitleg en adviezen. Er wordt u verteld hoe de longen werken en hoe dat in relatie staat tot bewegen en uw conditie. Ook kan de therapeut uitleggen wat de reden van uw benauwdheid en op welke manier u hier zo min mogelijk last van kan hebben. Wij helpen u om uw werk, hobby’s en andere activiteiten zo lang mogelijk vol kan houden.

COVID-19 en longklachten

Er zijn veel Nederlanders die na een infectie met het coronavirus langdurig klachten houden.  Dit kunnen ook longklachten zijn. Heeft u Corona gehad en nog steeds moeite met inspanning en uw ademhaling? Longfysiotherapie kan verlichting van uw klachten geven.

Wanneer kiest u voor longfysiotherapie?

U kiest voor longfysiotherapie wanneer u problemen heeft met uw longen en uw ademhaling. De longfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van deze klachten. Het doel van de behandeling is het verminderen van benauwdheid en uw kwaliteit van leven te verbeteren. U krijgt een betere conditie en het plezier in bewegen kan weer terugkomen.

Een verwijzing van de huisarts is meestal niet nodig

Heeft u een klachten waarmee een longtherapeut u kan helpen? U hoeft dan meestal niet eerst naar uw huisarts en u kunt meteen contact met ons opnemen. Soms is een verwijzing wel nodig, bijvoorbeeld als het om een chronische aandoening gaat. Neem in dat geval eerst contact op met uw huisarts. Daarna helpen we u graag.

Wordt longfysiotherapie vergoed?

Longfysiotherapie wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekering. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen hoe longfysiotherapie voor u wordt vergoed.

Meld u hier aan voor longfysiotherapie bij Paramedisch Centrum Valkenburg

Longfysiotherapie Valkenburg

Bent u op zoek naar een goede longfysiotherapeut in Valkenburg (ZH) en omgeving dan bent u bij Paramedisch Centrum Valkenburg aan het juiste adres. Naast longfysiotherapie kunt u ook bij ons terecht voor:

Samen werken we aan een oplossing waarbij uw hulpvraag centraal staat.

© pmcv.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyreglement