Oefentherapie Mensendieck

Iemand die zijn lichaam niet goed gebruikt of overbelast, heeft grote kans op het ontwikkelen van klachten aan spieren, gewrichten en banden. Oefentherapie Mensendieck biedt dan uitkomst. De oefentherapeut adviseert en begeleidt u als u problemen heeft met bewegen en uw dagelijkse bezigheden.

Meld u aan voor Oefentherapie Mensendieck bij het Paramedisch Centrum Valkenburg

De oefentherapeut

Een oefentherapeut maakt u bewust van uw manier van bewegen en uw houding. U krijgt inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanning. De oefentherapeut helpt u hiermee om te gaan. U leert hoe u het beste kan zitten, staan of bewegen tijdens dagelijkse bezigheden. We kijken met u hoe we klachten kunnen verhelpen én voorkomen. Wij stemmen de behandeling af op uw persoonlijke situatie.

Gedragsverandering

U leert van de oefentherapeut bewuster met uw lichaam om te gaan. Dit leert u door houdings- en bewegingsoefeningen te doen. Uiteindelijk verminderen of verdwijnen uw klachten. U wordt zich bewust van bepaald gedrag waardoor u klachten kunt krijgen. In de therapie leert u dit gedrag te veranderen.

Wanneer kiest u voor oefentherapie Mensendieck?

De oefentherapeut gebruikt met nadruk oefeningen om gedrag, houding en beweging in het dagelijks leven te verbeteren. Onder andere bij terugkerende, langdurige of chronische klachten zal dit een uitstekend middel zijn. In veel gevallen werken de oefentherapeut en fysiotherapeut met u samen om tot een optimaal resultaat te komen.

Het verschil met fysiotherapie

Het grootste verschil tussen oefentherapie en fysiotherapie zit in de behandeltechnieken die worden toegepast. De oefentherapeut gebruikt met nadruk oefeningen om gedrag, houding en beweging in het dagelijks leven te verbeteren. Onder andere bij terugkerende, langdurige of chronische klachten zal dit een uitstekend middel zijn. In veel gevallen werken de oefentherapeut en fysiotherapeut met u samen om tot een optimaal resultaat te komen.

Een verwijzing van de huisarts is meestal niet nodig

Heeft u een klachten waarmee een therapeut Mensendieck u kan helpen? U hoeft dan meestal niet eerst naar uw huisarts en u kunt meteen contact met ons opnemen. Soms is een verwijzing wel nodig, bijvoorbeeld als het om een chronische aandoening gaat. Neem in dat geval eerst contact op met uw huisarts. Daarna helpen we u graag.

Wordt oefentherapie Mensendieck vergoed?

Oefentherapie Mensendieck wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar wanneer u daarvoor aanvullend verzekerd bent. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of oefentherapie Mensendieck voor u wordt vergoed.

Kunnen wij u verder helpen? Meld u dan hier aan voor bij Oefentherapie Mensendieck bij Paramedisch Centrum Valkenburg.

Oefentherapie Mensendieck Valkenburg

Bent u op zoek naar een goede oefentherapeut Mensendieck in Valkenburg (ZH) en omgeving dan bent u bij Paramedisch Centrum Valkenburg aan het juiste adres. Naast oefentherapie Mensendieck kunt u ook bij ons terecht voor:

Samen werken we aan een oplossing waarbij uw hulpvraag centraal staat.

© pmcv.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyreglement