Revalidatietherapie en fysiotherapie bij heup en knie operaties

Revalidatietherapie na een operatie of voorbereiding op een heup of knie operatie vraagt specifieke aandacht. Om die reden is het Paramedisch Centrum Valkenburg aangesloten bij het
Rijnland heup en knienetwerk. Het Rijnland Heup Knie Netwerk is een samenwerking van de maatschap orthopedie van het Alrijne Ziekenhuis en meerdere fysiotherapiepraktijken in de regio. Dit netwerk zorgt voor eenduidige en kwalitatieve zorg bij patiënten na een gewricht vervangende operatie van heup of knie. Het doel hiervan is om gezamenlijk een optimaal herstel te behalen.

Meld u aan voor revalitatietherapie bij het Paramedisch Centrum Valkenburg

De revalidatie fysiotherapeut

Een revalidatietherapeut is een fysiotherapeut die na het afronden van zijn opleiding voor fysiotherapie meerdere bijeenkomsten en cursussen op het gebied van revalidatie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in dit geval van de heup en knie in relatie tot een operatie. De revalidatietherapeut heeft een brede kijk op het functioneren van het lichaam.

Wanneer kiest u voor revalidatietherapie?

U kiest voor revalidatietherapie ter voorbereiding op of na herstel van een heup of knie operatie. Door samen te werken in een netwerk met het Alrijne ziekenhuis streven wij gezamenlijk een optimaal herstel na.

De behandeling

Een behandeling bestaat doorgaans al uit vroegtijdige begeleiding en gerichte oefentherapie waarbij met veel zorgvuldigheid het normale herstel wordt gevolgd. Met regelmaat start de behandeling aan huis om zo ook in de thuissituatie tips en adviezen te krijgen en optimaal te kunnen functioneren.

Een verwijzing van de huisarts of specialist

Heeft u een klachten waarmee een revalidatietherapeut u kan helpen? U kunt meteen contact met ons opnemen. Veelal is een verwijzing wenselijk, deze krijgt u normaliter mee vanuit het  ziekenhuis. Heeft u vragen hierover, neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag.

Wordt fysiotherapie voor of na een operatie vergoed?

Revalidatietherapie wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar wanneer u daarvoor aanvullend verzekerd bent. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of fysiotherapie voor u wordt vergoed.

Kunnen wij u verder helpen? Meld u dan hier aan voor revalidatietherapie bij Paramedisch Centrum Valkenburg

Pre-operatieve en post-operatieve fysiotherapie Valkenburg

Bent u op zoek naar een goede fysiotherapeut in Valkenburg (ZH) en omgeving met ervaring op het gebied van revalidatie na of voorbereiding op een heup of knie operatie dan bent u bij Paramedisch Centrum Valkenburg aan het juiste adres. Naast deze specifieke vorm van fysiotherapie kunt u ook bij ons terecht voor:

Samen werken we aan een oplossing waarbij uw hulpvraag centraal staat.

© pmcv.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyreglement