«Vorige

Chantal Poot
Kinderoefentherapeut, sensorisch informatie therapeut, mensendieck oefentherapeut

“Tijdens mijn middelbare schooltijd wist ik het al: ‘ik wil later mensen helpen met lichamelijke klachten’. In welke vorm ik dat wilde doen, werd me pas duidelijk toen ik na de middelbare school de opleiding Oefentherapie Mensendieck ben gaan volgen in Amsterdam. Daar voelde ik me helemaal op mijn plek. De kracht van Oefentherapie Mensendieck is dat het niet alleen staat voor het verhelpen van een klacht, maar ook voor bewustwording en gedragsverandering. En dat helpt mee aan het voorkomen van klachten in de toekomst. Tijdens mijn behandelingen streef ik naar persoonlijke en specifieke zorg, wat gericht is op het dagelijks leven van de patiënt.”

Gedurende de opleiding ontwikkelde zich een grote passie voor het werken met kinderen. Nadat ik mijn diploma tot Oefentherapeut Mensendieck in juni 2014 heb afgerond, was het voor mij een logische stap om me te gaan specialiseren op kinderen. Het leuke aan kinderoefentherapie vind ik vooral het creatief en spelenderwijs bezig zijn.

Ook tijdens deze behandeling staat het dagelijks leven centraal. Om deze reden zijn korte lijntjes met ouders en school van groot belang. Het is mijn drijfveer om ieder kind te laten genieten van spelen en bewegen. Ze net dat duwtje extra te geven wat hen zelfvertrouwen geeft om iedere taak aan te kunnen, zowel in  de thuissituatie als op school.

© pmcv.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyreglement