Volgende»

Marceline van der Plas
Manueel therapeut Msc, kinder manueel therapeut, fysiotherapeut, hart- en vaatfysiotherapeut en klinisch epidemioloog

“Al vanaf mijn 14e riep ik al dat ik manueeltherapeut wilde worden. Mensen kunnen helpen en vooruitgang boeken in hun herstel, dat leek mij prachtig. Dus na de middelbare school ging ik fysiotherapie studeren en meteen door naar de manueeltherapieopleiding aan de SOMT. Tijdens deze opleiding werd mijn interesse gewekt naar het doen van onderzoek. Een studie die nog meer gericht is op wetenschap was het gevolg en ik ben afgestudeerd tot klinisch epidemioloog. Voor deze studie heb ik onderzoek gedaan naar hoofdpijnklachten en dat onderzoek is gepubliceerd. Op het moment ben ik bezig met een onderzoek naar de behandeling bij COPD.
Eerder heb ik gewerkt als fysiotherapeut op de hartrevalidatie van Basalt (eerder het RRC) maar het hart en vaatsysteem is altijd tot mijn interesse gebleven. Voor hart en vaatproblemen kun je dus ook bij mij terecht.
Door de levensfase waarin ik nu verkeer is er grote interesse in kinder(orthopedie) ontstaan. Ik heb diverse cursussen op het gebied van baby’s en kinderen gevolgd en ben bezig met de specialisatie tot kindermanueeltherapeut. Een mooie aanvulling voor de samenwerking in de zorgvleugel van het dorpshuis.”

© pmcv.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyreglement