Marceline van der Plas MSc
Manueel therapeut Msc, kinder manueel therapeut, fysiotherapeut, hart- en vaatfysiotherapeut en klinisch epidemioloog

“Al vanaf mijn 14e riep ik al dat ik manueeltherapeut wilde worden. Mensen kunnen helpen en vooruitgang boeken in hun herstel, dat leek mij prachtig. Dus na de middelbare school ging ik fysiotherapie studeren en meteen door naar de manueeltherapieopleiding aan de SOMT. Tijdens deze opleiding werd mijn interesse gewekt naar het doen van onderzoek. Een studie die nog meer gericht is op wetenschap was het gevolg en ik ben afgestudeerd tot klinisch epidemioloog. Voor deze studie heb ik onderzoek gedaan naar hoofdpijnklachten en dat onderzoek is gepubliceerd. Daarna heb ik onderzoek gedaan naar de behandeling bij COPD. Ook dit onderzoek is gepubliceerd.

Eerder heb ik gewerkt als fysiotherapeut op de hartrevalidatie van Basalt (voorheen het RRC) maar het hart en vaatsysteem is altijd tot mijn interesse gebleven. Voor hart en vaatproblemen kun je dus ook bij mij terecht. Ik ben aangesloten bij Chronisch zorgnet voor etalage benen (Claudicatio Intermittens) en botontkalking Osteoporose, vallen & breken).

Door de levensfase waarin ik nu verkeer is er grote interesse in kinder(orthopedie) ontstaan. Ik heb diverse cursussen op het gebied van baby’s en kinderen gevolgd en ben gespecialiseerd tot kindermanueeltherapeut. Een mooie aanvulling voor de samenwerking in de zorgvleugel van het dorpshuis.”

Op dit moment kunt u deelnemen in een chronisch lage rugpijn onderzoek LARS. Vraag hiernaar vooraf aan de behandelingen.

© pmcv.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyreglement